1051 Budapest, Sas u. 25.  ·  +36 1 473 0055  ·  titkarsag@maviz.org

Teleplátogatás a Soproni Vízműnél

2022-11-10

A Soproni Vízmű Zrt. népszerű programjai voltak az „Ismerd meg a vízműveseket!” teleplátogatások, amelyek keretében több telephelyet is megnyitottuk a nyilvánosság előtt.

2022. októberében látogatható volt a Soproni Szennyvíztisztító Telep, a 130 éves soproni Főtelep, a Fertődi és a Büki üzemmérnökségünk is, ahol nem csak csoportok, iskolai osztályok látogattak el, hanem a lakosság is.

A résztvevők figyelmét olyan fontos témákra hívták fel, mint pl. a csapvízfogyasztás népszerűsítése, a csatornahasználat illemtana, a vízbázisvédelem, a klímaváltozás és a fenntarthatóság. A felnőtteket érdekes információkkal, tájékoztató kiadványokkal, a kisebbeket pedig lufikkal és vízműves játékokkal várták. A látogatás végén mindenki vendégük volt egy pohár hideg csapvízre. A csapvizet lebomló műanyag pohárban kínálták, amelyet szelektíven gyűjtöttek.
Ezenfelül folyamatosan lehetőséget biztosítanak csoportok számára, hogy előzetes egyeztetés után bemutassák számukra az őket érdeklő telephelyeket, folyamatokat.