1051 Budapest, Sas u. 25.  ·  +36 1 473 0055  ·  titkarsag@maviz.org

Szemléletformáló workshop a Kiskunvíz és a Mezőföldvíz szervezésében

2022-12-21

A szolgáltatási területen működő települési önkormányzat és intézményeinek szemlélet formáló workshopok kerültek megrendezésre. Az ivóvízkészlet tudatos, fenntartható és takarékos használata, védelme, a víziközmű rekonstrukciós feladatok jelentősége, illetve a szennyezés megelőzés lehetősége volt többek között az előadás célja.

A pályázat központi eleme az ivóvízkészlet tudatos, fenntartható és takarékos használata, védelme, az erőforrás-felhasználás hatékonyságának előmozdítása volt. A tulajdonos Önkormányzatok, valamint azok vezetői, képviselői részére került megrendezésre a workshop, egy alkalommal, a kiskőrösi Vinum Hotel rendezvénytermében 2022.05.12.-én.

A Konzorcium tagjai szeretnének a „jó gyakorlat” bevezetésével a helyes csatornahasználatra fókuszálni, hisz ez elengedhetetlen élővizeink vízminőségének szempontjából.

Kollégáink előadást tartottak többek között az elektronikus számla előnyeiről, a helyes és helytelen csatornahasználat fontosságáról, következményeiről, az ivóvízkészlet, tudatos, fenntartható és takarékos használatáról.

Az ivóvízkészlet megóvása is előtérbe került.

A Mezőföldvíz Kft. Nagyvenyim Nagyközség településsel együttműködve tartott szemléletformáló workshop-ot „A víz életünk közös forrása, a szennyvíz közös problémánk, mindkettő közös felelősségünk” címmel. A rendezvényt 2022. december 19-én tartották meg a Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár nagytermében. A program a társaság részéről az „Élővizeink tisztaságának védelme, és tudatos vízhasználatra nevelés a klímaváltozás korában” tárgyú KEHOP 2.1.7-19-2019-00016 számú szemléletformáló kampány részeként valósult meg, az előadások fókuszában az ivóvízfogyasztás fontossága, szennyvíztisztítás- és kezelés, valamint a klímaváltozás állt.