1051 Budapest, Sas u. 25.  ·  +36 1 473 0055  ·  titkarsag@maviz.org

Szemléletformáló iskolai szakköröket szervezett a MaVíz

2022-05-18

A 2021/2022-es tanévben érzékenyítő szakkört szerveztünk a Váci Utcai Ének-zenei Általános Iskolában összesen 9 alkalommal.

A szakkörök témája a klímatudatosság, környezetváltozással, ivóvízhasználattal, valamint a víziközmű-szolgáltatások fenntarthatóságával kapcsolatos összefüggések és problémák bemutatása volt. Prezentációk formájában zajlott a témák bővebb ismertetése, az érzékenyítés, valamint a diákok bevonása interaktív formában (kérdés-válasz, játékos feladványok). A szakkörökön összesen 37 fő vett részt, akik közül az utolsó alkalmon 20 fő diák töltötte ki a tudásfelmérő kérdőívet. A kérdőív kiértékelése során láthatóvá vált, hogy mind a Szövetséggel, mind a vízhasználattal és a csatornahasználati illemtannal kapcsolatban sokkal felkészültebbek lettek, mint amilyenek szakkör elején – a felmérő beszélgetés során voltak.

A szakkörre vonatkozó felhívás az iskola 410 tanulója részére volt elérhető. A tevékenység külső szolgáltató igénybevétele nélkül, saját munkavállalók bevonásával került lebonyolításra.