1051 Budapest, Sas u. 25.  ·  +36 1 473 0055  ·  titkarsag@maviz.org

Szakmai kulturális rendezvény a Szent István víztoronyban

2022-05-09

"Környezetvédelem és kultúra a műemlék víztoronyban" címmel tartottak rendezvényt Szegeden a Szent István téri víztoronyban 2022. május 6-7-8-án.

A Szent István téri víztoronyban a KEHOP-2.1.7-19-2019-00016 projekt keretében bemutatóteret alakított ki a Szegedi Vízmű Zrt. A felújított berendezés és a kihelyezett technikai eszközök lehetővé teszik színvonalas előadások megtartását, képi anyagok bemutatását (fotók, filmek, prezentációk).

A bemutató térben a nap folyamán ismeretterjesztő, szemléletformáló előadások zajlottak, amelyeknek fő témája a környezettudatosság mellett a klímaváltozással összefüggésben az okos vízfelhasználás, a környezeti vizek/vízbázisok megóvásának fontossága a talaj és a felszíni vizek védelmén keresztül, továbbá iránymutatást adott a takarékos felhasználás lehetőségeiről, a szennyvízelvezetés- és kezelés fontosságáról, környezeti hatásairól.

Információs tablók segítségével nyerhettek betekintést az érdeklődők az ISPA, KEOP és ROHU Interreg támogatásokból megvalósult projektjeink eredményeibe.

A programot a helyi Zeneiskola produkciója tette színesebbé, melyet mindenki térítésmentesen látogathatott.