1051 Budapest, Sas u. 25.  ·  +36 1 473 0055  ·  titkarsag@maviz.org

Mesejátékok a Szegedi vadasparkban

2021-10-06

A Szegedi Vízmű Zrt. meseelőadást szervezett az „Élővizeink tisztaságának védelme, és tudatos vízhasználatra nevelés a klíma változás korában" (KEHOP-2.1.7-19-2019-00016) projekt keretein belül 2021. október 4-én a partner iskolák alsó-tagozatos tanulói számára, a Szegedi Vadasparkban, az Elefánt kifutó mellett.

A Grimm-busz Színház bemutatta: Csepp(ecs)ke kalandjai – avagy a tiszta víz nagy kincs (zenés meseelőadás).

A mesejáték során a főszereplő „kalandjain” keresztül a természet és a vízkincs megóvására, valamint a csatornahasználati illemtanra hívták fel a gyerekek figyelmét.

A rendezvény célja a környezettudatos vízfelhasználásra való ösztönzés, a csatorna illemtan fontosságának kihangsúlyozása volt, illetve a víztakarékosság, a felelős vízhasználat tudatosítása szemléletformálással, melynek eredményeként a szennyvíztisztítás hatékonysága növelhető. Ez nélkülözhetetlen vizeink jó állapotának megőrzéséhez.

A mesejáték előtt, illetve azt követően a résztvevőknek lehetőségük volt a Vadaspark megtekintésére is. A szervező Szegedi Vízmű Zrt. a belépőjegyek árának a felét átvállalta, így a programon résztvevő osztályok 50%-os kedvezménnyel látogathattak el a Szegedi Vadasparkba.

A résztvevő gyerekek nagyon szerették az előadást, együtt énekeltek a szereplőkkel, együttműködőek, aktívak voltak, lelkesen válaszoltak a kérdésekre.