1051 Budapest, Sas u. 25.  ·  +36 1 473 0055  ·  titkarsag@maviz.org

Kék ivókút dekorációja Algyőn

2022-10-18

Szegeden és Algyőn több mint 150 db közkifolyó, ismertebb nevén kék nyomós kút található, ezek évtizedek óta „részei” a településeknek. Számos helyen indult már kezdeményezés az országban a kutak dekorálására.

Az „ÉLŐVIZEINK TISZTASÁGÁNAK VÉDELME, ÉS TUDATOS VÍZHASZNÁLATRA NEVELÉS A KLÍMA VÁLTOZÁS KORÁBAN" (KEHOP 2.1.7-19-2019-00016) projekt keretein belül a Szeged Vízmű Zrt. pályázatot írt ki 2021 márciusában általános iskolások számára, melynek egyik témája volt a dekoráció tervezése egy közkifolyóra: „Ivókút szépítés – Tervezz díszítést a „kék” nyomós kutakra!”

A legjobban sikerült tervekből kiállítást is rendeztek a Szent István téri víztoronyban, illetve az egyik tervet most megvalósították, kidekoráltak egy ivókutat.

 

Helyszín: Algyő, Kastélykert utca, Komp utca sarok

Időpont: 2022. október 14., 10:00

Masa Izabella terve került megvalósításra, aki a terv készítésekor a Szegedi Alsóvárosi Iskola 6. b. osztályos tanulója volt. A díjazott pályamunkák közül olyan került kiválasztásra, ami az ötletessége, szépsége mellett egyszerűen, könnyen kivitelezhető.

A megvalósításban közreműködött a terv készítője, illetve az Algyői Szivárvány Óvoda óvodásai is.

A rendezvény célja a környezettudatos vízfelhasználásra való ösztönzés, a felelős vízhasználat tudatosítása szemléletformálással.