1051 Budapest, Sas u. 25.  ·  +36 1 473 0055  ·  titkarsag@maviz.org

Fotópályázatot hirdet a BÁCSVÍZ Zrt.

2022-10-12

A meghirdetett fotópályázat célja, hogy a fiatalok egyéni és kreatív szemszögéből is láttassuk a fényképezőgéppel vagy telefonnal készített fotókon keresztül a takarékos ivóvízfelhasználás vagy a vízkincsünk védelmének lehetőségeit, segítve ezzel a társadalmi szemléletformálást. Alapvető cél az érzékenyítés, a különböző megoldások felismertetése, a mindennapi élet során hasznosítható́ jó gyakorlatok, egyéni megoldások bemutatása, segítve ezzel a társadalmi tapasztalatcserét.

A fotópályázat a Bácsvíz Zrt. szolgáltatási területén található iskolák 6-18 éves korosztálya számára kerül meghirdetésre. A felhívásra jelentkezők feladata egy vagy akár több fotón keresztül láttatni a takarékos ivóvíz-felhasználás környezettudatos lehetőségeit.  

A pályázati kiírás általános és középiskolák, fotószakkörök vezetői, illetve nyári fotótábor vezetője számára került megküldésre. 

A beérkezett pályaműveket a BÁCSVÍZ Zrt. szakembereiből álló zsűri fogja értékelni, mely során az egyéni ötlet, a téma kreatív megjelenítése előnyben részesül. A díjátadóra 2022. október 28-án kerül majd sor az Erőművek Éjszakája program keretében, a kecskeméti II. számú vízműtelepen. A díjátadón a beérkezett pályaművekből készült bemutató levetítésre fog kerülni. A díjátadóra minden pályaművet benyújtó tanuló meghívást fog kapni, és a díjátadót követően lehetősége nyílik majd a vízműtelep bejárására szakavatott munkatárs vezetésével.