1051 Budapest, Sas u. 25.  ·  +36 1 473 0055  ·  titkarsag@maviz.org

3D maketteket készített a BÁCSVÍZ Zrt.

2022-08-03

A gyakorlati tanulást elősegítése és az általános és a középiskolai célcsoportok aktív bevonása céljából 2 db ismeretterjesztő, kültéren is használható, mobilizálható alapzattal ellátott 3D makett került beszerzésre a BÁCSVÍZ Zrt.-nél.

Az 1. számú makett a vezetékes vízfogyasztás előnyeinek és a takarékos ivóvíz-felhasználás lehetőségeinek bemutatását teszi lehetővé; a 2. számú makett a környezettudatos szennyvízelvezetés és -kezelés, valamint szennyezés megelőzésének bemutatását teszi lehetővé.

A makettek készítésével cél volt a hozzáférés biztosítása a BÁCSVÍZ Zrt. szolgáltatási területén található vízműtelepek, szennyvíztisztító telepek, önkormányzatok, általános és középiskolák, rendezvények, kitelepülések helyszínein. A célnak megfelelően a makettek a települési, térségi, regionális, lehetőség szerint a szolgáltatási területet lefedő vagy országos figyelemfelhívó akciók keretében 2022. évben megvalósított nyílt napokon a munkatársak munkáját segítették a víztermelés, illetve a szennyvíztisztítás szemléletesebb bemutatásában.

Mindkét makett kiállításra került továbbá a Kecskeméti Szakképzési Centrum Gáspár András Technikumában 2022. április 1. és 15. között. A Kecskemét város és vonzáskörzetének kulturális életének központjaként nyilvántartott Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ aulájában 2022. augusztus 1. és november 30. között voltak kiállítva a makettek. A BÁCSVÍZ Zrt. 2022-ben első ízben csatlakozott a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által 2022. október 28-ra meghirdetett Erőművek Éjszakája programhoz, melyre 190 fő regisztrált a kecskeméti II. számú vízműtelep és irányítóközpont vezetett bejárására, ahol bemutatásra került mindkét makett.